Süper Kupa için nefesler tutuldu

Türk futbolunun iki devi; son şampiyon Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe bugün saat 20.30’da Kayseri Kadir Has Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Bülent Yıldırım’ın yöneteceği zorlu derbi ATV’den naklen yayınlanacak. Cezası sebebiyle takımın başında bulunamayan Fatih Terim ile Fenerbahçe’nin yeni hocası Ersun Yanal ilk kez bir derbide karşılaşacak. Sezonun galası niteliğindeki mücadelede yeni transferler de kendilerini gösterme imkanı bulacak.

 

 

İşte G.Saray’ın kupa 11’i

Süper Kupa Finali’nde ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Galatasaray’ın ilk 11’i belli oldu.

Muslera, Eboue, Semih, Gökhan, Hakan, Hamit, Selçuk, Melo, Amrabat, Seijder, Drogba

 

 

TARAFTARLAR MAÇ SAATİNİ BEKLİYOR

Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar, Kayseri Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere Kayseri’nin belli noktalarında toplanarak, Kayseri Kadir Has Stadı’nda oynanacak olan TFF Süper Kupa Final maçının saatini beklemeye başladılar. Galatasaraylı taraftarların Kayseripark Alış Veriş Merkezi, Fenerbahçeli taraftarların da Kayseri Forum Alış Veriş Merkezi önünde toplandıkları görülürken, şehir dışından Kayseri’ye gelen taraftarlar ise şehri gezerek vakit geçiriyorlar. Alış-veriş merkezleri önünde ve Cumhuriyet Meydanı’nda zaman zaman bir araya gelen taraftarlar tezahüratlarla takımlarına destek veriyorlar. Galatasaraylı ve Fenerbahçeli pek çok taraftar da birlikte gezerek dostluk mesajları veriyorlar. Taraftarlar arasında şu ana kadar herhangi bir gerginlik yaşanmazken, emniyet güçlerinin aldıkları önlemler de dikkat çekiyor.

 

 

 

BAKAN KILIÇ’TAN DERBİ YORUMU

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fenerbahçe ile Galatasaray arısında oynanacak kupa maçı öncesinde, “Finalde kupayı takımlardan biri kazanacak. Ama günün sonunda kazanan tüm Türkiye olmalı. Ülkemizin buna ihtiyacı var” açıklamasında bulundu. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak maç öncesinde twitter hesabından yaptığı açıklamada her iki takımın taraftarlarını itidal çağrısında bulundu. Galatasaray-Fenerbahçe Kupa Finali öncesi kaptan ve hocaların mesajlarının olumlu olduğunu, bu iklimin sürmesi halinde kazananın Türk futbolu olacağını ifade eden Suat Kılıç, “Taraftar, renklerine tutkuyla bağlı. Takımını seviyor ve duygusal. Barışçıl tezahürat, haklı olanın haklı kalmasını sağlar. Yönetici, teknik adam, kaptan ve futbolcular toplumsal bağlarımız açısından futbolun kritik yapı taşı olduğunun farkında. Finalde kupayı takımlardan biri kazanacak. Ama günün sonunda kazanan tüm Türkiye olmalı. Ülkemizin buna ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

 

 

 

SELÇUK YULA UNUTULMADI

Kayseri’de Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan TFF Süper Kupa maçında, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Milli Takım’ın ve Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Selçuk Yula unutulmadı. Kadir Has Stadyumu’nda oynanacak olan Süper Kupa maçı için akreditasyon yaptıran spor yorumcusu, Milli Takım ve Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Selçuk Yula’nın basın tribünü G-5 numaralı yerine çiçek ve efsane futbolcunun Milli Takım formasıyla çekilmiş fotoğrafı konuldu.