Mustafa Sarıgül, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.
CHP’nin yerel seçimde yarışacak adaylar Merkez Yönetim Kurulu’nda belirlendi. 6 saat süren MYK toplantısından İstanbul için Mustafa Sarıgül, İzmir için Aziz Kocaoğlu, Ankara için Mansur Yavaş isimleri çıktı.
Son kararı halen devam eden Parti Meclisi verecek.
İstanbulun 13 ilçesi de belli oldu
Bunların büyük bölümünü CHP’de olmayan belediyeler oluşturuyor. 450 ismin oylanmasının beklendiği Parti Meclisi toplantısından çıkan diğer kentler şöyle;
Antalya: Mustafa Akaydın
Gaziantep: Akif Ekici
Bursa: Necati Şahin
Hatay’da AK Parti’den hafta içinde CHP’ye geçen Lütfi Savaş
Mersin: Macit Özcan
Aydın: Özlem Çerçioğlu
Trabzon: Volkan Canalîoğlu
Manisa: Özgür Özel
Çanakkale: Ülgür Gökhan
Zonguldak: Harun Akın
CHP lideri ilçelerde milletvekili aday olmayacağını söylemişti ancak Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Odunpazarı belediye başkan adayı oldu.
Son kararı halen devam eden PM verecek, ancak bu isimlerde büyük bir değişiklik olmaması bekleniyor.
Bu isimler PM’nin ardından bir liste ile duyurulmayacak.
CHP liderı özellikle büyük kentlerde bu illere giderek açıklamayı kendi yapacak.
Kılıçdaroglu’nun Sarıgül’un adaylıgını bu hafta içinde İstanbul’a giderek büyük bir organizasyonla İl Baskanlığı’nda açıklaması bekleniyor.