Türkmenler için Dohuk’ta 20 bin kişilik kamp kuruluyor

 

 

 

 

53e1f37df630992c4c9c8acd

 

 

 

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Irak’taki Türkmenler için Dohuk civarında 20 bin kişilik ve sadece Türkmenlerin kalacağı bir kamp kuracaklarını açıkladı.

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) AFAD koordinasyonununda Irak’taki Türkmenlere ve Gazze’deki Filistinlilere gıda malzemesi gönderilmesi dolayısıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi önünde düzenlenen törene katıldı. Atalay , Türkiye bu bölgede güvenli bir limandır. Çevremizde sorunlar yaşanıyor ve bu sorunların için zorluk çeken, sıkıntı çeken insanların bir kısmı Türkiye’ye sığınıyor bir kısmına da biz yardım ulaştırmak için çabalar sarfediyoruz.

 

Türkmen kardeşlerimiz için Dohuk civarında 20 bin kişilik sadece Türkmenlerin oluşturduğu bir kamp kuruyoruz. Bunun bütün ihtiyaçlarını biz karyşılayacağız. Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz. Şu anda Türkmenlerle ilgili bütün ordaki temsilciler bu gıdalar gittiğinde kimlerin organizasyonu ile dağıtılacak… Bunların hepsinin isimleri var. Arkadaşlarımız bizzat oradakilerle görüşerek bu çalışmalarını sürdürüyorlar. Şundan emin olun bu yardımlar en fazla ihtiyaç duyan muhattaplara kısa sürede teslim ediliyor” dedi.